Skip to main content

Steeply Sloping Small Garden
The garden before

Before/Project Brief

This was a new build property with limited paving, a sloping lawn and a tall timber post retaining wall to the rear.

The garden was difficult to use due to the slope in a limited space.

The clients disliked the timber posts and wanted the garden to be a more useful and beautiful space with more hard standing areas for outdoor dining and relaxation.


After    (Click on any of the images below for a larger version)
Steeply Sloping Small Garden After The Project My approach to the brief was to create a larger level area around the house with a series of planted terraces rising to the rear. Steps and paths winding through the terraces would allow access to the beds.
Steeply Sloping Small Garden After The Project, smaller terrace at mid level
I included a smaller terrace at the mid-level which could be used at a different time of day and to allow for a different view of the garden.
Steeply Sloping Small Garden After The Project
Back to Design Gallery