Skip to main content

Renovated Working Yard
The yard before

Before/Project Brief
The house was a listed property with barns opposite and walls either side which enclosed the working yard.
The brief was to convert this working yard into a beautiful garden but with good access to the barns.



   After    (Click on any of the images below for a larger version)
Access to the garden

Soft romantic planting surrounding the shaped lawn


My approach to the design was to create a central shaped lawn area edged with brick pavers and enveloped in soft romantic planting with a touch of formality in the shape of box balls and espalier apples. A bench was positioned within the lawn area from which the garden could be appreciated.

The required paths of natural sandstone were set around this area with functional areas retained on either side.

A tall log screen hid the oil tank from sight.


Plan for the Renovated Working Yard

The bench and the log screen
 Back to Design Gallery